Deelgebied Oost van de Protestantse Gemeente te Drachten.

Beste mensen.

Tegenwoordig moet elke instantie van zijn leden toestemming hebben om gegevens van hen te bewaren of te publiceren. Wat weten wij vaak al van u?

U heeft zich in laten schrijven en daarom hebben wij van u een aantal van de volgende gegevens:
Voornaam, achternaam, geboortedatum, burgerlijke staat, wijkgemeente, sectie, relatie (soort lid), adres, telefoonnummer, e-mail, registratienummer, inschrijfdatum, doop (datum), belijdenis (datum), vorig adres, verbintenisdatum (gemeentelijk huwelijk)), kerkelijk huwelijk (datum), geboorteplaats.

U ziet dat we al heel veel van u weten. Daar hoeven wij, volgens de wet geen toestemming voor te vragen, want dat heeft u ons zelf doen toekomen.

Daarnaast hebben we nog een P.E.-kaart. P.E. staat voor Pastorale Eenheid. Dat is, laten we zeggen de groep mensen waarmee u een huishouding vormt. Op de P.E.-kaart staan alle bovenstaande gegevens van alle personen die tot uw huishouding horen.

Ook daar hoeven wij, volgens de wet, geen toestemming voor te vragen. U heeft ze ons ten slotte zelf verstrekt.

Het is anders bij de Wijkgids, de Geandewei, het MenorAviertje, de website en de Beamerpresentatie op zondag.
De Wijkgids is van en voor de leden van de wijkgemeente Oost. De gids wordt uitsluitend gebruikt voor interne organisatorische doeleinden. In de Wijkgids publiceren we naam, adres en sectie. Verder worden alle ambtsdragers genoemd en alle vrijwilligers die verder nog meewerken met naam, adres, telefoonnummer, emailadres en soms met een foto. De gegevens uit de Wijkgids worden niet aan derden ter beschikking gesteld.
In de Geandewei, het MenorAviertje en de Beamerpresentatie op zondag staan vaak persoonlijke gegevens, ingegeven door de zorg voor mensen. Vaak wordt dit met de betrokken gemeenteleden overlegd. Op de website staat alle informatie over heel het wijkgebeuren.

Voor publicatie van persoonsgegevens in de Wijkgids, de Geandewei, op het MenorAviertje en op de Beamerpresentatie op zondag en op de website vinden we dat we toestemming moeten hebben.
We kunnen natuurlijk iedereen persoonlijk om toestemming vragen, maar dat is onbegonnen werk; voor dat die reacties binnen zijn! We draaien het om. Wij vragen u aan te geven waaraan u geen toestemming geeft. Dus, als u niets van u laat horen zien we dat als toestemming.

Wilt u iets niet gepubliceerd zien dan moet u dat aan de scriba melden. U kunt hem mailen of een briefje schrijven. Zie de voorbeeldtekst onder aan de brief.

Als u persoonsgegevens niet gepubliceerd wilt hebben, moet u dat vooraf aan de scriba melden.
Als u niet reageert geeft u toestemming.

Voortaan krijgt elk nieuw lid deze brief zodat iedereen op de hoogte is.

Op de website van het dienstencentrum is een algemeen privacyverklaring te vinden op: https://www.protestantsekerk.nl/documentenprivacy

Scriba:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Betreft: Publicatie persoonsgegevens.

Ondergetekende:……………………………………………………………………………………………………………………..(naam)

Adres:………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Lid van de Protestantse Gemeente te Drachten, wijkgemeente Oost,
geeft geen toestemming voor publicatie van zijn/haar persoonsgegevens in de Wijkgids,
de Geandewei, het MenorAviertje, de website en de Beamerpresentatie op zondag.


Handtekening:…………………………………………………………………………………………………………………………………………