oost.pgdrachten.nl

 

MenorAviertje

Zondag 17 oktober 2021

Pastorale brief voor deelgebied Drachten-Oost

 Jaargang 22, nummer 8

 

 Hulp- en telefoonlijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Aanmelding voor het digitale MenorAviertje (en/of andere nieuwsbrieven van de Protestantse Gemeente   Drachten) via: pgdrachten.nl/nieuwsbrief
 Berichten voor het MenorAviertje kunt u mailen tot donderdag 19.00 uur aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Kent u iemand die het MenorAviertje graag thuis wil ontvangen? Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naam van de Zondag

 Twintigste zondag na Trinitatis. Deze zondag is genoemd naar de Drie-eenheid: Trinitatis. 

Kleur van de Zondag  Groen, kleur van hoop, groei, leven en toekomst

Diensten 

 In de nieuwsbrief staat de informatie over de diensten
   Pastoraat Deelgebied Oost: ds. Dieuwke van der Leij
 Als u een predikant nodig hebt kunt u contact met haar opnemen.
 Zij is te bereiken via: telefoon: 0512 – 341 243 / email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   U kunt naast het bekijken van deze kerkdienst via http://www.kerkomroep.nl dat ook doen via de   link pgdrachten.nl/youtube . U komt dan op het YouTube-kanaal van de 'PG Drachten' waar de dienst   op zondagmorgen en op een later tijdstip te volgen is. En op Facebook Drachten Oase en Drachten-   Oost Menorah.

OMZIEN NAAR ELKAAR


Zondag 21 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In de diensten op deze zondag gedenken we de mensen die het afgelopen jaar overleden zijn. Ook de wij, deelgemeente Oost, hebben deze zondag een speciale viering.
Dit zal plaats vinden om 15.00 uur in de Zuiderkerk. Ik hoop daarin voor te gaan.
Graag zouden we zien dat, net als andere jaren, tijdens deze viering ook een zanggroep meewerkt. Hans Dorsman en Nynke Boschma hebben toegezegd dat ze de leiding en begeleiding voor hun rekening willen nemen. Maar nu nog de zanggroepleden. Hierbij dan ook de vraag aan leden van deelgebied Oost: heb je zin om mee te doen geef je dan op. Dit kan via e mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch naar Fokje Hovius tel. 522277.

Muziek
Een symfonie-

wereld waar alles, iedereen
con amore samenspeelt.

Elke stem telt,
niets valt uit de toon.

Droom van de Schepper,
eindelijk werkelijkheid.

Wereld van zingen en spelen,
wereld waar eindeloos veel
muziek in zit.

A Dieu, ga met God
ds. Dieuwke van der Leij

KERKDIENSTEN ZONDAG 17 OKTOBER 2021
09:30 uur: Dienst in de Oase. Voorganger: Ds. Jurgen van den Herik

10.00 uur: Dienst in de Zuiderkerk. Voorganger: Ds. Gera den Dikken
Voor deze dienst heb ik nog geen thema uitgezocht. We zien ernaar uit God en elkaar te ontmoeten rondom het Woord, het samen zingen tot lof van onze Heer en in onze gebeden. Als u een gebed op uw hart draagt om het op te nemen in de gebeden, zou u het mij dan willen laten weten? We hopen op een mooie dienst.

11:00 uur: Fryske Tsjinst yn de Grutte Tsjerke. Foargonger: Ds. Oane Reitsma, Enschede Op 17 oktober pakke wy it boek Hannelingen der ris by. Oars as yn de evangeeljes, binne it hjirre de learlingen dy't de krêft fan de Hillige Geast ûntfange om minsken better te meitsjen. De genêzende krêften fan Jezus sette troch nei oaren ta, it hâldt net op! Yn Hannelingen 3 is it Petrus, dy't in lamme man wer rinne lit en Hannelingen 5 pocht derfan dat alle apostels wûndertekens diene. 'Se droegen sels de siken de strjitte op yn 'e hoop dat it skaad fan Petrus op ien fan harren falle mocht'. It moaie yn it ferhaal is, dat de lamme man hiel wat oars krijt as wêr't er om freget: hy freget sinten, mar krijt genêzing. Wy wolle it deroer hawwe hoe't fraach en antwurd mei-elkoar yn ferbân steane -- ek de spirituele fragen fan ús hjoeddeistige wrâld en de antwurden dy't we dêr as tsjerke op jouwe.

• U kunt deze kerkdiensten beluisteren via www.kerkomroep.nl .
• De diensten in de Oase zijn ook te volgen via de link pgdrachten.nl/YouTube . Als u de erediensten in de Grote Kerk via YouTube wilt volgen kunt u eenmalig een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

HET WORDT WEER TIJD VOOR ONTMOETING!
Willem Wilstra en Marieke van Heeringen zijn bezig met het organiseren van een gezellige (zondag)middag in de Zuiderkerk, met muziek, zingen, koffie en ontmoeting. Een frisse, nieuwe start in een vernieuwde Zuiderkerk!
De eerste zondagmiddag staat gepland op 24 oktober. Aanvang zal zo rond 15.00 uur zijn.
Voor wie is het bedoeld? Om te beginnen voor onze gemeenteleden woonachtig in de tehuizen.
We zullen informatie in de tehuizen hangen, samen met aanmeldformulieren. Hier kunt u naast uw naam ook invullen of u vervoer nodig heeft en wat voor vervoer. We gaan dit dan voor u regelen.
Hou Geandewei en nieuwsbrieven in de gaten!

Met een hartelijke groet,
Willem Wilstra en Marieke van Heeringen

CONCERT HILLEBRAND ORGEL IN DE GROTE KERK
Op vrijdag 22 oktober 1820 werd het Hillebrand orgel in de Grote Kerk in gebruik genomen. Volgens de Leeuwarder Courant van 3 november 1820 waren er 2000 (!!) mensen aanwezig en “alles liep in de grootste orde af; geene misslag is er begaan, en het genoegen, zoowel van vreemdelingen als ingezetenen was algemeen” volgens de krant.
Dit jubileum wordt gevierd met een feestelijk concert door organist Eeuwe Zijlstra m.m.v. trompettist Jan Vermaning op vrijdag 22 oktober. Hierbij wordt u van harte uitgenodigd voor dit gratis concert. Wel moet u zich opgeven via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De landelijk geldende regels voor evenementen zijn bij dit concert van toepassing. Bij aanmelding krijgt u een bevestigingsmail.
De commissie hoopt dat velen de weg naar de Grote Kerk zullen vinden, zowel vreemdelingen als ingezetenen. Het concert begint om 20.00 uur
Namens de commissie Hillebrand 200 (+1)
Klaas van Marrum

 

 

ACTIVITEITEN RONDOM DE ZUIDERKERK

doorlopende boekenmarkt

Na de boekenmarkt zijn er nog heel veel boeken overgebleven. Deze zijn gesorteerd en een groot aantal is keurig gerangschikt en heeft een plaatsje gevonden in de hal van de Zuiderkerk.
En ze zijn te koop! Ze kosten € 2,- per stuk en voor € 5,- mag u er drie uitzoeken.
Er zijn ook nog potten jam te koop en (nieuwe) kinderboeken, geschreven en ter beschikking gesteld door ons gemeentelid Siepy Zijlstra-de Roos.
U kunt even lekker in een boek of in een week- of maandblad neuzen aan de gezellige koffietafel, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, voor € 1,-.
Gezellig er even uit naar de Zuiderkerk en mensen ontmoeten; van harte welkom allemaal!

En dan is er dit weekend, vrijdagavond, om 19.30 uur:
een spannende pubquiz

Hierbij gaat het om KENNIS, spanning en …. een mooie prijs voor het winnende team!
Wij hebben er zin in!

Maar dan gaan we verder! Want er is op:

zaterdag 20 november van 10.00 tot 14.00 uur in de Zuiderkerk

een tweedehands speelgoed- en kinderkledingbeurs

met nog goed bruikbaar speelgoed en kinderkleding. Er is dan de mogelijkheid om als cadeautje voor uw kind of kleinkind goedkoop ‘nieuw/oud’ speelgoed op te kop te tikken. Dan hebben zij weer eens ’iets anders’ om mee te spelen. Ook kan goede kinderkleding gekocht worden voor een zacht prijsje. En natuurlijk: hergebruik is goed voor het milieu.

Maar…hiervoor hebben wij natuurlijk wel speelgoed en kinderkleding nodig. Dus: als u nog goed verkoopbaar, schoon en heel speelgoed heeft staan dat niet meer gebruikt wordt en waarvan u denkt: “Dat kan wel eens opgeruimd worden”, dan houden wij ons aanbevolen, breng het maar naar de Zuiderkerk. En passen uw (klein)-kinderen niet meer in de kleren, dan houden wij ons ook aanbevolen! De eerste speelgoedjes en kinderkleding komen al binnen. Heel erg bedankt!
Helpt u ook allemaal weer mee om ook deze actie weer tot een succes te maken?

Ook hiervoor kunt u contact opnemen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel met: tel. 06-11 05 84 11 / 06–25 08 50 98 / 06 17 60 63 58

Via de nieuwsbrieven, Geandewei en Facebook houden we u van alle acties op de hoogte!
Hartelijke groeten,

Marieke van Heeringen,
Karla Marinus
Coby de Vries